Het juiste moment bepalen om je fulfilment uit te besteden

Het juiste moment bepalen om je fulfilment uit te besteden

Wanneer is het beste moment om te gaan uitbesteden.
Wanneer is het beste moment om te gaan uitbesteden, dit vind je in terug deze blog.
In het begin doe je het zelf maar naar mate je meer gaat verkopen, ga je er toch over nadenken om het uit te gaan besteden. Maar wat is nu precies het juiste moment? Dat is lastig te bepalen, zeker als je nog in de opstartfase zit.
Toch zijn er een aantal duidelijke signalen die aangeven dat het moment van uitbesteden is aangebroken.
Onregelmatige of seizoensverkoop
Als het aantal bestellingen dat je verwerkt het hele jaar door schommelt, heeft het waarschijnlijk niet veel zin om je eigen magazijn te beheren en te bezetten. Een extern logistiek bedrijf kan zich aan de schommelende behoeften aanpassen.
Ook onverwachte omzetpieken, hoe geweldig ook voor je winst, kunnen ervoor zorgen dat je niet aan de leveringsverwachtingen kunt voldoen. Logistieke specialisten kunnen dergelijke pieken heel goed aan, waardoor je een consistente en efficiënte klantervaring kunt blijven bieden.
Je hebt het te druk
Als je het te druk hebt met je bestellingen, heb je waarschijnlijk geen tijd om je op de groei van je bedrijf te richten. Dan is het moment aangebroken om uit te gaan besteden. Als handelaar/webshopeigenaar moet je je tijd kunnen besteden aan uitbreiding van je webshop en het zoeken naar nieuwe producten. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat je bedrijf ook op de lange termijn succesvol is.
Geen goede infrastructuur
Als je je bedrijf geografisch gaat uitbreiden kan het zijn dat je huidige infrastructuur niet meer voldoet. Verzendingen naar het buitenland brengen logistieke uitdagingen met zich mee die kunnen leiden tot hogere kosten en langere levertijden. Dit kan je groei in de weg staan.
Het inschakelen van een wereldwijde fulfilment-partner kan de oplossing zijn. Zij zijn beter ingesteld om deze verzendingen voor je te doen.
Een extern opslag- en fulfilmentbedrijf is niet voor iedereen geschikt, maar als een van deze situaties op jou van toepassing is, is het misschien een goed idee om je hier in te verdiepen.
Wanneer je fulfilment beter niet kunt uitbesteden
Soms is het gewoon niet zinvol om een fulfilmentbedrijf in te schakelen, hoe groot je bedrijf ook is.
Bedrijven met een beperkte cashflow
Als je net bent begonnen of je doet het naast je vaste baan er bij of je hebt niet de middelen, zul je fulfilment zelf moeten doen. Soms heb je meer tijd dan geld, en je moet nu eenmaal roeien met de riemen die je hebt.
in dat geval kun je het beste richten op groei en je eigen tijd investeren in plaats van personeel of leveranciers te betalen.
Zeer gespecialiseerde bedrijven
Je staat er van te kijken hoeveel maatwerk logistieke bedrijven aanbieden. Toch zal niet iedereen een fulfilment partij kunnen vinden die precies aan alle wensen voldoet. Als jouw bedrijf specifieke behoeften heeft, is het misschien nuttig om zelf de orderverwerking te doen. Maar voor de meeste bedrijven zal een extern fulfilmentbedrijf een hoop tijd en uiteindelijk ook geld besparen.
Bedrijven met een beperkt aantal bestellingen per dag
Als je maar een paar bestellingen per dag hebt, is het waarschijnlijk nog iets te vroeg om je orderverwerking uit te besteden. In deze fase kun je het nog zelf doen of een medewerker. Zodra je op ongeveer 5 tot 10 bestellingen per dag zit, is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een fulfilmentpartner.

Leave a comment