5 tips voor het verzenden van breekbare goederen

Wil je breekbare goederen verzenden?

Wil je breekbare goederen verzenden hier krijg je van ons 5 tips.
Het is niet leuk als je iets besteld hebt en je ontvangt je pakketje in een mooi doosje en de inhoud is kapot. Hieronder volgen enkele belangrijke tips bij het verpakken van breekbare en kostbare artikelen.

Tip 1: Gebruik golfkarton
Er zijn veel verschillende soorten karton. 
Veelal wordt dit karton gebruikt voor verzendingen van groenten en fruit en breekbare goederen.
Let op, er zijn rollen golfkarton en dozen met een golfpatroon in de wanden. 

Tip 2: Bubble wrap
Voor producten waarvan de buitenkant niet beschadigd mag worden is een wrap heel belangrijk. 
Gebruik geen kranten, want de inkt kan afgeven en het product aantasten. Daarnaast is papier ook niet zacht. 

Tip 3: Doe het in een zak
Wil je breekbare goederen verzenden? doe het in een zak.
Voor extra veiligheid van je product tegen vocht, verpak je het in een waterdichte zak. Op die manier voorkom je dat, als er water in de doos komt, dit bij het product kan komen.

Tip 4: Geef geen ruimte
Ter voorkoming van beschadiging moet je er voor zorgen dat het product geen kant op kan. Er mag een klein beetje speling zijn. Dus een folie dat meebeweegt en het product direct terugduwt. Dit voorkomt dat een product in de doos breekt.
Het beste is om verschillende lagen aan te brengen. Breng met behulp van bijvoorbeeld plastic luchtzakjes aan de buitenkant verschillende lagen en wikkel het product zelf in bubble-wrap. Piepschuim is ook een optie, maar moet je op maat maken. Luchtzakjes zijn het gemakkelijkste. 

Tip 5: H-taping
H-taping is en techniek om een doos dicht te tape . Stel dat je de doos voor je hebt staat met de lange zijde horizontaal voor je. De lange flappen zitten dus aan de voor- en achterkant.
Als je de flappen dicht doet tape je eerst de lange naad op de bovenkant. Nu is er aan beide zijkanten van de doos nog een naad, waar de zijkanten van de lange flappen bovenop de doos liggen. Deze naden tape je ook dicht. Nu heb je met de tape eigenlijk een H getekend, vandaar de naam H-taping.
Plak er een grote sticker op waar groot op staat dat de inhoud breekbaar is! Zo weten personen die jouw product moeten verzorgen dat ze er voorzichtig mee moeten zijn.

Ook bij verzendbazen versturen wij breekbare spullen.

Leave a comment